week 6

weer te koud

 

En het was zo mooi vorige week. Een lekkere temperatuur en een barbeel vangst in Nederland. Niet alleen werd het eind van de dag bewolkt, de rest van de week bleek ook niet zonnig. De temperaturen gingen weer fors naar beneden en er viel zelfs weer sneeuw. Zelfs hier in het anders altijd warme zuiden, was het koud....In de zon, achter het glas werd het dondermiddag even verleidelijk, maar de vooruitzichten gaven niet veel hoop. De afspraken die ik had staan moest ik afzeggen, vissen met dit weer zou niet uithalen. Hopelijk veranderd het weer halverwege de week en kunnen we er alsnog op uit trekken. De verwachting is dat de temperaturen na dinsdag hoger worden. Als er deze week nog iets te melden is vanaf het barbeelfront zal ik het hier plaatsen.

 

De watertemperatuur zakte ook stevig zoals dit staatje laat zien. Van 3,8 naar 2,6 lijkt niet veel, toch maakt dit het verschil tussen wel of niet vangen.

 

Er zit nu niet veel meer anders op dan lekker binnen te blijven bij de kachel. En helpt dat niet bekijk dan onderstaand filmpje even. Als je daar niet warm van word.....