week 7

 

Zeer luguber

 

Afgelopen week was het niet echt weer om erop uit te trekken. Strenge nachtvorst en sneew maakte het bijna onmogelijk om succesvol te zijn op de barbeel. Op zaterdag zag het er in het begin nog niet echt hoopvol uit, toch wilde ik het een keer gaan proberen. Ondanks de voorspelling dat er veel regen kon vallen zou het volgens de buienradar droog blijven tot ruim 15.00 uur. Mijn doel vandaag was de Roer. Na ruim een uur rijden en een flinke wandeling kom ik bij mijn beoogde stek aan. Als ik mijn spullen neerzet ontwaar ik aan de overzijde een lijk in het water. Tenminste...het lijkt er verdacht veel op. Ik bekijk het enige tijd en moet dan vaststellen dat het naar alle waarschijnlijkheid om een lijk gaat.

mijn eerste aanblik van de stek.

Daar sta je dan bijna 80 kilometer van huis. Moet ik nu bellen of later....ik zie al helemaal voor me dat alles wordt afgezet ala CSI en ik de tocht voor niets gemaakt heb. Ik bel 112 en krijg even later de regionale politie aan de lijn. Ze komen polshoogte nemen. Ik begin toch maar mijn spullen klaar te maken en heb net beide lijnen met een pellet eraan in het water liggen als de eerste politieauto arriveerd. De twee agenten bekijken de situatie en ook zij zijn niet zeker van de zaak. Alles wijst op een verdronken persoon. Voor de zekerheid wordt een deskundige opgeroepen en de brandweer ook maar meteen gebeld. Als de derde agent arriveerd weten we nog niets. Hij vermoed dat het om een lichaam gaat. Ondertussen is aan de overzijde ook een politieauto gearriveerd. De twee agenten moeten alleen nog wel door 4 weilanden lopen.....

 

Op de stek is ondertussen de brandweer er ook bij gekomen, ook die kunnen niet met zekerheid zeggen of het nu wel of geen lichaam is. Maar hoe dan ook, wat het ook is, het zal eruit moeten. Een kleine 10 minuten later zijn de twee agenten van de overkant bij het plaats delict aangekomen. Zelfs van twee meter afstand kunnen ze niet vaststellen om wat het gaat. Het hoofd wordt door iets zwaars naar beneden gehouden. Bij het omhoog tillen zien we dat het hoofd ingepakt is in zwart plastic. Moord of zelfmoord..?? Een zwaar voorwerp kan het hoofd onder water houden. Er wordt nog steeds getwijfeld. Ondertussen ben ik al wel te weten gekomen wat me te wachten staat als het om een lichaam gaat.....zeker geen prettig vooruitzicht.

De foto's vertellen het verhaal verder.

 

politie en brandweer overleggen

het wordt steeds drukker.

ook aan de overkant kunnen ze net niet bij het lichaam

de brandweer rijd om zodat ze met een waadpak bij het lichaam kunnen komen.

meteen aan de kant is het ruim 2 meter diep, dus met een waadpak gaat het ook niet

 

met een stok wordt het lichaam naar de kant geduwd

is het toch een pop.....met zijn hoofd zat hij in een stuk pikkerdraad daarom bleef die onder water

moeizaam krijgen ze de pop uit het water

 

tijd voor een dolletje, eerst hartmassage....

dan mond op mond beademing

de pop wordt ontleed

dit bleef er over van het "lijk"

 

Och ja, tussendoor kreeg ik ook nog even een felle aanbeet. De molen gierde het uit en na een run van zeker 30 meter had ik de vis onder controle. Achter me hoorde ik druk overleg tussen de twee agenten. Er werd een expert bij geroepen en ook de brandweer moest komen. Mijn lijnen lagen amper 15 minuten in het water en het was al raak. Na een spectaculaire dril komt de vis naderbij en zwemt zich even vast. Blijkbaar genoeg om de lijn dermate te beschadigen, dat bij de ingezette run die volgt mijn hoofdlijn breekt. Ik zie verder die middag geen beet meer. Alle commotie die aan het water heeft plaats gevonden is daarvan zeker niet de oorzaak. Ondanks dat er ruim 15 personen aanwezig waren bij het bergen heb ik er als visser weinig last van gehad. En toch viste ik maar een kleine 20 meter van het "lijk " vandaan.

 

De vooruitzichten de komende week zijn zeer hoopvol. Na woensdag kunnen er al temperaturen verwacht worden van boven de 10 C. Dit kan komend weekend al meerdere vangstmeldingen opleveren. Ik verwacht dat zelfs op de Waal al barbeel te vangen is deze week. Voor iedereen die erop uit trekt, veel succes!!