week 1

Allereerst iedereen de beste wensen. Niet alleen een gezond maar ook een barbeelrijk 2010 toegewenst!!

De laatste dagen van 2009 was het bar en boos op de Nederlandse rivieren. Eerst een hoge waterstand, daarna sneeuwval en nu ook weer een zeer hoge waterstand. De kribben staan op het moment van schrijven ruim twee meter onder water... De natuur levert met dit weer mooie plaatjes op, persoonlijk zie ik toch liever groen dan al dit wit. Ondanks het koude weer wat vissen bijna onmogelijk maakt, toch een lichtpuntje, de dagen worden alweer langer..

 

Er valt momenteel weinig te melden uit barbeelland. Ik werk de site bij met foto's en nog meer uitleg bij sommige artikelen. Ook een mooie tijd nu om nieuwe artikelen te schrijven. De barbeel ligt net als de karper en vele andere soorten momenteel ergens stil tegen de bodem, ook te wachten tot alles weer warmer en groener wordt. In een voorgaand artikel is te lezen hoe de vis zich momenteel gedraagd.

Het zal ook dit jaar weer heel moeilijk worden voor me om een januari barbeel te scoren van de Waal. Aankomend weekend staat een sessie in de Ardennen op het programma. De laatste weken wordt daar steevast barbeel gevangen. Of het me lukt?

 

van deze rivier verwacht ik binnenkort de eerste barbeelvangst