week 10

 

Weer te koud...

 

Jammer genoeg was het afgelopen week steeds te koud om er succesvol op uit te kunnen trekken. Vanaf woensdag waren de kribben van de Waal weer toegankelijk, maar de watertemperatuur bleef rond de 4,3 C hangen. Uit ervaring weet ik dat het niet uithaalt om met die temperaturen op pad te gaan op zo'n grote rivier. Ook in het weekend waren de voorspellingen niet goed, 's nacht lichte vorst en overdag niet ver boven de 4 C.

Desondanks hebben we afgelopen zaterdag een poging gewaagd op de Roer. Naast barbeel, kopvoorn en paling weten we nu ook dat er brasem in dat stroompje zit....De wind was overigens weer koud, nu uit noordwest. De brasem pakte een pellet van 10 mm.

De voorspellingen de laatste twee weken gaven steeds beter weer, met daar opvolgend ook mijn verwachting van mogelijke vangsten. Deze week dan ook een derde poging. Nu ziet de temperatuur er in ieder geval wel goed uit, mogelijk al 15 C na woensdag. Met deze vooruitzichten moet het mogelijk zijn om vanaf het weekend weer barbeel te vangen op de Waal....We zullen het zien..

 

nog maar eentje uit de oude doos.......