week 12

 

Lente of herfst......

 

Afgelopen week was er een enorm verschil in temperatuur wat niet gunstig uitwerkte op de vangsten. Niet alleen de witvissers ondervonden er hinder van, ook de barbeelvissers hadden moeite een barbeel aan de haak te krijgen. Vorige week was er dan ook een terechte verwachting voor het weekend los gelaten. Op woensdag werd er zelfs 20 C gemeten. Tegen het weekend zakte deze snel tot amper 10- 12 C en ook de wind trok hard aan. Voor het gevoel was het daardoor nog geen 10 C . Ondanks het mindere weer trokken er toch een flink aantal mensen op uit, om het op de diverse rivieren te proberen.

 

Zelf had ik deze week geen tijd om te gaan vissen Voor de visma was me gevraagd enkele barbeel- workshops en lezingen te doen. Deze 4 dagen durende beurs slokte zodoende de meeste tijd op. Ik mocht weer vele handen schudden van andere sportvissers die ook gegrepen zijn door het alom bekende barbeelvirus. Werkelijk iedereen beleefd de aanbeet hetzelfde!! Met dezelfde passie wordt steeds de aanbeet beschreven, die zo kenmerkend is voor de barbeel.

 

Deze komende week zal er veel water vallen. De temperaturen schommelen rond de 12 C . Ondanks dat is de watertemperatuur tot vanmiddag gestegen tot nu al 10,7 C . Het stijgende water en watertemperatuur zijn erg gunstig voor de barbeel. Of het ook uitkomt? Volgende week dinsdagavond in de actuele vangst update zal blijken hoe het paasweekend verlopen is.

 

Overige vangstmeldingen

Waal

Op de Waal is op diverse plekken gevist op barbeel. Helaas bleef iedereen beetloos wat de barbeel betreft. Forse brasems ( 3 kilo ) was geen probleem.

IJssel

Op de IJssel werd ook driftig gevist. Op twee plekken is me bekend dat er barbeel werd gevangen dit weekend. Net als vorige week was Mike Adamzek succesvol. Ook Kees Kempenaar had een mooie zondag.

 

Hey Frans,

In februari nog 2x in de ijssel gevist zonder succes. 2 weken geleden was ik voor werk in italie en heb 3 uur in de Po gevist , niets gevangen, maar de volgende dag sprak ik een vriend van mijn zakenpartner , en deze man is tweede geworden bij de Italiaanse vis kampioenschappen, hij weet alle goede plekken. In mei ben ik uitgenodigd om mee te gaan naar de Sile of Po rivier, barbelen van rond de meter zijn daar geen uitzondering.

 

Dat lijkt me echt gaaf. Dit weekend was het op de IJssel voor t eerst raak, leuke barbeel 54cm (zie foto) gevangen met 12mm halibut pellets en als bijvangst op de pellets had ik 3 brasems van rond de 50cm. Dit had ik nog niet eerder op pellets meegemaakt

groeten Kees

 

Grensmaas

Hey Frans,

Afgelopen vrijdagmiddag op de grensmaas gevist. Ivm de voorspelde weersomslag van donderdag/vrijdag had ik gehoopt op een verhoogde waterstand. Helaas bleek dit niet het geval, het water zakte zelfs nog verder. Daarnaast verdwenen de wolken gaandeweg de middag als sneeuw voor de zon en bleven ook de aanbeten weg. Toch behaalde ik nog een mooi resultaat. Naast een tritsje forse brasems mocht ik twee schitterende zeventigers vangen en als toetje ook nog een hele dikke winde van bijna 3,5 kg. De waterstand bedroeg overigens 11 graden, dus dat belooft veel goeds voor de komende weken.

Groeten Rik Lemmens

 

 

Barbeel lezing.

Op woensdag 5 mei en donderdag 6 mei 2010 geven Ade kiddell en Frans Vogels lezingen over de barbeel. Ade zal voornamelijk over de Engelse barbelen vertellen, en zijn manier van vissen, Frans verteld over de Nederlandse barbelen. Ook wordt er een diashow vertoond met de nodige uitleg. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het clubhuis van HSV Gendt. Het adres is Poelwijklaan 12 te Gendt.

De entree bedraagt 5 euro p.p.