week 44

Gezien de vooruitzichten was het jammer dat juist dit weekend de beurs in Utrecht was. De temperatuur was de gehele week ontzettend goed. de watertemperatuur steeg zelfs naar 12 C. Diegene die er op uit getrokken zijn hebben nog goed gevangen. Dit was nu echgt een weekend dat het voor de barbeel optimaal was om te vangen. De vele regen maakte het een stuk onaangenamer aan de waterkant, maar langs de IJssel is het goed vertoeven vanaf de kant. Daar is vissen vanaf een krib niet echt noodzakelijk.

Veel struinen de laatste 2 jaar.

 

Dat het barbeelvissen hot is bleek wel op de hengelsportbeurs in Utrecht. In de stand van Preston Innovations was het vaak erg druk met veel belangstelling voor de diverse barbeelhengels van Korum en uiteraard pellets en grondvoer van Sonubaits. In drie dagen weer veel bezoekers besmet met het barbeelvirus. Vaak ook geholpen door diegene die al besmet zijn geraakt...iedereen blijft enthousiast over de barbeel na zijn vangsten. Ik ben gelukkig niet de enigste..

Daardoor is het mogelijk om het gehele jaar door op barbeel te kunnen vissen.

Van vissen kwam niet veel deze week. Dit keer ben ik afhankelijk van diegene die er nog opuit trokken afgelopen week. Het vissen op barbeel is voor mij deze winter niet gedaan. De kennis die ik de laatste jaren heb opgedaan heeft me geleerd dat je het hele jaar door barbeel kunt vangen. Niet op alle rivieren, wel op vele...De grote diepe rivieren kennen een duidelijk seizoen. Dat loopt van april tot eind oktober ( Waal ) . Voor de IJssel geldt; 5 weken later, niet alleen bij aanvang ook bij het eind. Er wordt gesproken van een barbeelseizoen. Dat gaat niet op als je je horizon verbreid. De kleine smalle rivieren die ons land herbergt en ook de ons omringende landen maken het mogelijk het gehele jaar op barbeel te kunnen vissen. Niet alleen kunnen, maar ook succesvol en vangen! De komende maanden doe ik hiervan verslag op deze site, geholpen door Leon Haenen, die ook zijn wekelijkse bijdrage zal leveren. Gericht vissen op barbeel het hele jaar door, het is mogelijk!!

De komende weken zal blijken hoe de vangsten zullen zijn...

Marcel Pomp heeft op zijn site het tweede deel van onze Engeland trip beschreven. Het is niet echt een deel, meer een onderdeel van hetgeen we beleefd hebben. Geheel op de manier van Pompmans!

 

IJssel

 

Hallo Frans,

 

Afgelopen week liep de temperatuur van de IJssel geleidelijk op tot de 12 C op vrijdag. Ondanks het slechte weer vrijdag middag afgereisd naar de IJssel. De vooruitzichten qua watertemperatuur zagen er goed uit. In de stomerende regen me op de krib geïnstalleerd wat geen pretje is met de spekgladde keien. Ik was bezig mijn tweede hengel aan het optuigen of de eerste hengel werd bijna uit de hengelsteun getrokken. Een betere start kon ik me niet wensen. Helaas na een korte, maar felle dril de eerste barbeel verspeeld. Niet getreurd , want deze de krib heeft me de afgelopen weken niet in de steek gelaten. Niet veel later de volgende aanbeet. De eerste van de dag. Klein maar fijn. Daarna veel aktie op de top, maar geen barbeel aanbeten. Gelukkig aan het eind van de middag, het was al behoorlijk aan het schemeren, een run waar je bloed sneller van gaar stromen. Na een lange dril vanuit de volle stroom een schitterende volgevreten barbeel van 60cm.

een dikke herfstbarbeel van de IJsel

Ik ben je nog steeds dankbaar voor de tips en trics die ik afgelopen zomer van je aan de waal heb geleerd.Jouw instructies waren helder, duidelijk en vol nuttige en eerlijke informatie.De eerste dril van een barbeel zal ik nooit meer vergeten. Wat een power! Barbelen rond de 60 cm is aleen belevenis, maar een barbeel van 80 cm zoals een paar weken geleden, moet je als barbeervisser meemaken.

Ik gun elke barbeelvisser zo'n moment, want dit zijn vismomenten die niet meer zult vergeten.

Groeten,

Lorenz

 

 

Hoi Frans

Ik ben nog op pad geweest en mooie barbussen gevangen.

Dit weekend 2 sessie gevist. Zaterdag een vrijwel beetloze dag. 1losser helaas. Zondag was het goed. 3 Barbelen en een berg witvis.

Groet mike Adamzek ( ijsselbarbelen.nl )