week 41

 

Wat en verschil met vorige week...overdag ruim 12 C minder en ook de eerste echte nachtvorsten hebben zich aangediend. De watertemperatuur kelderde direct een paar graden en staat nu al onder de 12C. Dat betekend zo langzamerhand het einde van dit barbeelseizoen. Op de Waal was het afgelopen week al bedroevend slecht en op de IJssel werd plaatselijk nog wel gevangen. Op de grote rivieren wordt het vanaf nu moeilijker om barbeel te vangen. Binnenkort zijn de kleine ondiepere riviertjes weer aan de beurt. Daar zijn ze nog wel te vangen. Al moet ik er direct bij zeggen dat zeer goede water- en stek kennis dan wel noodzakelijk is.

 

 

Overige vangstmeldingen

 

Hoi Frans,
 
Dinsdag 12 oktober wist ik er nog 6 (ca 50cm en 1 van 72cm) te vangen onder redelijke weersomstandigheden. Vanaf die dag ging de temperatuur drastisch naar beneden.
 
Ik vrees dat het op "mijn stek" over en uit is. Eergisteren vrijdag 16 oktober viste een kennis van me er ook, en wist te melden dat ie 1 beet had gehad van 09.00 uur tot 17.00 uur.
 
Nou dat verhaal klopte wel, want ik heb het vandaag, zondag 17 oktober ook nog eens geprobeerd van 09.00 uur tot 15.00 uur, en moest met een echte blanc weer naar huis.
 
Volgende week maar eens een andere lokatie opzoeken.
 
grt
 
Frank

Uit de schaarse vangstmelding blijkt wel dat er of veel geblankt is of dat voor de meeste het barbeelseizoen erop zit. Iedereen die dit seizoen een bijdrage heeft geleverd aan deze rubriek heel erg bedankt en hopelijk tot volgend seizoen. Wat overigens niet inhoudt dat vangstmeldingen niet meer welkom zijn. Het wil ook niet zeggen dat er vanaf nu geen barbeel mer te vangen is.....het wordt alleen moeilijker........

Over enkele weken plaats ik een jaaroverzicht en tevens weer wat wetenswaardigheden.