week 14

het blijft stroef....

 

Naar aanleiding wat ik vorige week schreef over mijn bevindingen van de Waal momenteel kreeg ik diverse reactie die allemaal dezelfde strekking hadden... Het ziet er nu naar uit dat de Waal momenteel een zandbak is, wat meteen te zien is aan de vangsten. Ook na dit mooie weekend werd er aan de Waal nog vrijwel overal geblankt.

Aan de IJssel is het al stukken beter, ook al is het nog plaatselijk dat er gevangen wordt. Er zijn al diverse 70+ barbelen gevangen die er allemaal goed doorvoed uit zien. Puur gekeken naar de natuur vallen de barbeelvangsten nu heel erg tegen. Kijk je daarentegen weer naar de veranderingen die er hebben plaatsgevonden, met name naar de bodem van de Waal, dan zijn de tegenvallende vangsten logisch te verklaren..

De komende weken is het stug doorvissen en kijken wat het brengt. In de Ardennen duurde het afgelopen winter een paar weken dat de bodem structuur zich herstelde van het hoge water. Het zou jammer zijn als dat op de Waal uit zou blijven....

 

 

Hoi Frans,

Dat van de verzanding van de kribben heb ik op mijn fav.krib ook, heb wel andere kribben gevonden met grind maar heb 4 keer gevist maar geen barbeel gevangen we blijven volhouden ! er wordt bij ons nog weinig op barbeel gevist.

Gr Martin

 

Hoi Frans,

 

wat je in je stukje schreef is mij inderdaad ook opgevallen,veel kribben die verzand zijn. De krib waar je me vorig jaar wegwijs hebt gemaakt is wel heel erg verzand! Helaas! Daar heb ik ook al geblankt! En een krib verder stroomafwaarts is de hele hoek weggeslagen en worden je lijnen erg ver naar binnen gedrukt,toch heb ik er daar vorige week Dinsdag een 50er gescoord en nog enkele tikken gehad.Morgen wil ik het gaan proberen bij een krib, daar wordt de laatste week goed witvis gevangen.

Trouwens ter hoogte van Opijnen/Rossum is het wel stukken minder met het verzanden,maar of het daar al wat is...nog niets van meegekregen??? Ook wil ik het in de loop van aankomende maand een aantal keren gaan proberen in de buurt van Herwijnen/Vuren,in het verleden heb ik er wel eens kleinere exemplaren als bijvangst gevangen tijdens het feederen.Heb jij daar al ooit gevist op onze besnorde vrienden?

De Roer blijft echt een watertje waar je er hooguit 1 of 2 kunt scoren,dat is wel jammer want het is er prachtig!

Als ik interessante dingen ervaar,houd ik je wel op de hoogte...

groeten en vang ze!  

  Jan Steevens

overige vangstmeldingen IJssel

Hoi Frans,

 

Ik heb dinsdagavond even 3 uurtjes gevist in de ijssel waar ik altijd vis, 2 mooie barbelen gevangen. 1 van 70cm de ander weer van 67cm, heb die nu al in 3 weken 3 x gevangen, hij/zij, heeft een bovenlip die behoorlijk gehavend is, zie de foto. Het gaat erg goed qua vangsten, grote barbelen, nog geen kleintje gevangen, dat geldt ook voor de witvis, allemaal grote roofblijen, brasems, windes enz.

Van het weekend weer mijn geluk beproeven. Ben nog wel steeds aan het voeren. Vis eigenlijk alleen met smac en kaas, en met voerkorven. Het water is wel laag.

Groetjes Gé

 

Hoi Frans,

Hier ben ik weer

Zaterdag en zondag gevist, zaterdag prachtig weer, verwachte veel van de vissessie, dat viel tegen. Het wilde maar niet lukken, op een gegeven moment uit wanhoop een pellet van 20mm eraan gedaan, wat net als de kaas, smac en kleinere pellets al een dag in een goedje van wat knoflook, spicy mix, en wat hennep olie had gemarineerd.

Een uitprobeerseltje. En ik kon het bijna niet geloven, zzzzt daar ging de lijn, een mooie 70er. Dat maakte alles weer goed.

Zondag zou ik eigenlijk niet vissen, het zou slecht weer worden, maar door de barbeelverslaving, moest ik wel gaan. En het was mooi weer, weer wat mooie witvis en een mooie 71cm grote barbeel. Kortom ik ben tevreden over de vangsten zo vroeg in het jaar.

Vindt het vreemd nog geen kleintje gevangen te hebben, maar ik hoop toch dit jaar de barbeel van vorig jaar te kunnen overtreffen van 75cm, zit in de buurt.

Groetjes Gé

 

Hoi Frans,

Waal 2011:

Afgelopen zaterdag naar de Waal gereden. Van daaruit krib na krib de bodem naar grind afgezocht.

Resultaat:

Boven water lijkt het wel de sahara, maar onder water ook. Bij geen één krib grind (grindstrook) gevonden. Totaal geen weerstand onder water. Alleen maar zand. Ook aan de kant geen grind te ontdekken. Na een uur alle interessante kribben met duidelijke neringen met lood afgestruind te hebben alsnog naar de IJssel afgereisd.

IJssel 2011:

Vrijdag middag 2 uurtjes gevist. De eerste inworp was gelijk raak. Resultaat een kleine brasem. De tweede inworp op de zelfde plek, weer meteen raak. Deze keer een kleine barbeel. Na een hoopvolle start, geen aanbeet meer gezien.

Zaterdag middag nahet kribhoppen op de waal 3 uur aan de IJssel gezeten. Na 2,5 uur geen reaktie op beide toppen al in gedachte om het voor vandaag voor gezien te houden een schitterde aanbeet. Resultaat een mooie donkere barbeel van 62 cm.

De vangsten zijn mager, maar tot op heden niet te klagen. Ondanks korte sessies telkens toch een barbeel weten te vangen.

Vraag:

Ik vis met Sonubaits Pallets. Tot op heden zeer goede ervaringen op de IJssel. Start met 2 verschillende aas soorten, maar telkens vang ik alleen aan Sonubaits Pallets barbeel. Wat met opvalt zijn de uitblijvende bijvangsten. Is dit normaal met deze pellets?

Groeten, Lorenz

Hoi lorenz,

De pellets van Sonubaits zijn van hoogwaardige kwaliteit. Dat je er weinig bijvangsten aan hebt, ervaar ik zelf ook. de laatste twee jaar heb ik in verhouding erg weinig witvis gevangen op de momenten dat ik met pellets vis aan de Waal. Toch kun je lezen dat juist op de IJssel wel erg veel bijvangsten genoteerd worden. Ook hier geldt voor mezelf dat als ik aan de IJssel met pellets vis ik daar ook weinig bijvangsten heb. Op beide rivieren geldt dit niet voor kaas, dan heb ik juist wel meer bijvangsten....

Frans