week 30

 

Het avontuur aan de Po was geweldig om te doen. De heen en terugreis was boeiend. Een verslag hiervan komt zo snel mogelijk. Om alvast een inpressie te geven een paar foto's....

de eerste barbeel kwam snel...

 

ook roofblei....

 

en karper....

 

en barbeel....

 

en een hele mooie afsluiter van een 3 daagse trip naar de Po.

 

Overige vangstmeldingen

 

Waal

 

Dag Frans

ik ging vanavond 3,5 uur vissen op de Waal en ving zeven barbelen, tot 65 cm. Ik verspeelde er ook nog eentje doordat hij aanbeet terwijl ik er een stond te drillen.


Groetjes

Tom

 

Hai Frans,

Afgelopen woensdagmiddag/avondsessie aan de Waal, samen met mijn neefje Nick van 14. Die middag 2 gevangen, van 63 en 45  en eentje vlak aan de kant verspeeld.

Voor Nick de eerste onvergetelijke kennismaking met barbeel, zie bijgaande foto. Kijk em eens triomfantelijk glunderen met deze 63-er.

Vriendelijke groet,

Rene van Doornum

 


Ha Frans,
 
vorige week helaas weer een magere week. 1x blank op de Waal en 1x blank op de Ijssel.
 
Verder 5 stuks in 2 sessies. Die mooie 73er van m'n vismaat Henk, redde de eer.
 
Gezien het weerbeeld de aankomende week, 

denk ik dat we aan de Roer of in de Ardennen moeten proberen een barbeel te pakken.

Grjus
 
Frank

 

IJssel

 

Hoi Frans,

Heb van de week een 65er en een 70er gevangen, vandaag één van 80cm. Het gaat redelijk moet er wel veel uren voor maken aan de ijssel.

De eerste foto's zijn de 70er, dan de 65er en dan mijn schoonheid van 80cm. Foto's van de 80er zijn niet zo goed gelukt, rot timer.

Groeten Gé

 

 

 

Roer

 

Hallo Frans,

in tegenstelling tot 1 week geleden was het afgelopen zaterdag weer hard werken aan de Roer. Ditmaal had ik een andere stek in petto en ik had er vertrouwen in.

De omstandigheden waren wederom perfect. Het waterpeil was wel enigszins gezakt en er zat minder stroming op sommige stukken van de rivier.

Wegens andere verplichtingen kon ik slechts een paar uur vissen. Binnen een half uur haakte ik een mooie barbeel. Hij ging flink stroomafwaarts en er was weinig houden aan. Na een aantal minuten schoot de haak los, gewoon niet goed gehaakt en dus vette pech. Dit begin was minder en ik baalde natuurlijk. Ongeveer drie kwartier later haakte ik een nieuwe barbeel. Na een korte dril kon ik een barbeel landen van 49 cm. Dit was mijn 2e “kleinere”barbeel van dit jaar. Net voordat ik besloot om te gaan opruimen was het weer raak. Een prachtige dril volgde en ik voelde dat dit weer een “goede”was. Na een tijdje schoof ik mijn landingsnet onder deze prachtbarbeel. Na het meetwerk kwam ik precies op een dikke 70 cm. Maar de kracht die deze barbeel had was fenomenaal. Mijn dag kon niet meer stuk. Op de terugweg naar huis mijmer ik nog wat na en ik verheug me alweer op een nieuwe visdag vol verrassingen.

Zo zie je maar weer dat de Roer elke week anders is.

Groetjes,

Richard