week 8

Een paar koude nachten....

Afgelopen week leek het er even op dat het de goede weg op zou gaan met de temperaturen. Maar jammer genoeg kregen we vanaf donderdag toch weer nachtvorst. De watertemperatuur is in een paar dagen maar liefst 3C gezakt. Dan weet je al dat het een taaie visserij gaat worden maar ondanks dat stap je even vrolijk zondag 's morgens om 7 uur in de auto richting Ardennen. Vandaag gaan Leon en ik samen op stap. Het is de bedoeling om in ieder geval twee stekken te bevissen. Het risico van blanken ligt vandaag op de loer, de barbeel zal wel reageren op de nachtvorsten en stiller blijven liggen. Waarom dan toch die tocht maken van dik 350 kilometer? Voor de één waanzin voor de ander respect en bewondering.

de typische vishouding die we voeren in de Ardennen

En voor mezelf ( en ik denk dat ik mag spreken namens de andere waarmee we deze winter gevist hebben )? Voor mezelf blijft het steeds een waanzinnige kick als er weer een barbeel aanbijt en de molen laat gieren. Als diezelfde barbeel weer over de bodem blijft zwemmen en wederom een paar meter lijn wegtrekt....de hengel die hoepelrond staat, het slaan van de staart die je in je handen kunt voelen. De enorme strijd die het materiaal moet leveren, maar ook de vis. De spanning die er in je lijf heerst, wie wint deze strijd?? Terwijl ik daaraan denk neemt de barbeel weer een run, nu helemaal tegen de stroming in met een power die moet je gevoelt hebben wil je echt weten wat ik bedoel....dat is zo enorm kicken. Dan komt uiteindelijk de barbeel voor het eerst in zicht en blijft hij nog een paar keer over de bodem zwemmen om te proberen te ontsnappen.

de eerste aanblik tijdens de dril...

Na een flinke inspanning kun je eindelijk de barbeel scheppen... ( of zoals afgelopen zondag alle vis met de hand pakken ). Iedereen die enkele barbelen heeft gevangen zal het bovenstaande herkennen en ook hetzelfde voelen. Diegene die er nog geen hebben gevangen zullen misschien en poging gaan wagen. Eén ding is zeker, het is een enorme ervaring, schitterend om een dril te beleven en vaak is het zo dat als je eenmaal gepakt bent door het barbeelvirus, het je niet meer los laat..

 

Een verslag van onze beleving zal Leon verzorgen. Leon schrijft vanaf nu elke week op Total Fishing een colum. Omdat het zijn eerste wordt wilde hij graag over afgelopen weekend schrijven. Zodoende hou ik het bij een paar foto's en kun je vanaf donderdag op TF lezen wat de uitslag van deze sessie is geworden. Een klein tipje, het was erg leerzaam en persoonlijk kan ik niet wachten tot de volgende winter....klink gek toch is het zo..verandering van spijs doet eten..!!

en bij elke barbeel onzettend blij en trots, weer één

 

De barbeel straalt zoveel kracht uit....daarom zijn we er helemaal op verkikkerd.

 

volgende week de laatste sessie naar wallonië....daarna gaat het gesloten seizoen daar in. In de zomermaanden komen we er zeker terug!!