week 12

Nu er een gesloten tijd geldt in de Ardennen is een een soort van overgangsperiode naar de Nederlandse rivieren. Omdat het weer en de temperaturen niet echt meewerken blijf ik een keer een weekend thuis. Nog een keer nagenieten van de kleine 1000 foto's die ik weer rijker ben. Tot zondagavond lijkt het erop dat er wel meer dit idee hadden. Dan in amper een half uurtje komen er 3 berichten binnen in de mailbox...

De eerste is van Tim. Ik wist dat hij ging vissen afgelopen vrijdag in Duitsland. Al vroeg in de avond die dag krijg ik een smsje van hem, de dag was geslaagd. Tim heeft sind kort een eigen website genaamd www.centerpinvissen.nl en daar zijn de avonturen van hem te volgen. Als je op zijn foto klikt kun je het verslag lezen van afgelopen vrijdag.

 

Het jaar is nog maar kort en toch al weer het derde land waar Tim nu een barbeel heeft gevangen.

 

grensmaas

 


Hey Frans,
 
Na 9 keer!!! blanken (waarvan 3 in de Ardennen) en meer dan 1.000 km op de teller,  heb ik dan eindelijk m'n 1e barbeel van dit jaar gevangen.
 
Begonnen om ca 11.30 uur aan de grensmaas, kreeg ik m'n eerste beet om ca 13.45. Een beet uit het boekje. 2 flinke tikken gevolgd door een run. Bij het aanslaan voelde ik de vis, maar ook dat het niet niet lekker zat. Dat bleek ff later. Het lood zat muurvast. Weg lood, en ook weg vis, want m'n haak was bijna recht. Balen...maar goed een beet gehad; daar was ik al blij mee. Nieuwe korf gemonteerd en een nieuwe crab pellet. 10 minuten later was het wel raak. Na een korte dril zat m'n 1e van dit jaar in het net. Prima vis qua lengte, (ruim 60), maar zo mager als een lat. Mocht de pret niet drukken.
 
Daar bleef het verder bij vandaag.
 
Ik kan niet meer spreken van een winterbarbeel, want de meteorologische winter is voorbij. Het is dus een vroege voorjaarsbarbeel geworden.
 
Grjus
 
Frank

 

Hoi Frans alles goed?

Heb zondagmorgen een poosje op de barbeel gevist van ongeveer half 10 tot 1 uur. Het was best lekker weer maar helaas geen beet gezien gevist met diversen soort aas en heb niet gevoerd. De volgende keer beter zullen we maar hopen het is ook nog vroeg in het voorjaar het water is nog te koud.

De komende tijd heb ik het druk met het werk dus kan alleen op zondag vissen dan moet het maar net goed weer zijn.

Ik zal je melden als ik wat gevangen heb hopende op een goed barbeel seizoen al zal het niet meevallen i.v.m. de kribverlaging.

V.G.Martin Timmer

 

Aankomende week hebben we in het zuiden nog vakantie. De weersvoorspelling laat stijgende temperaturen zien. Na het midden van de week gaan we weer een poging wagen op de Waal. De echte winter lijkt me voorbij als je naar de natuur kijkt. Al twee weken geleden in de Ardennen waren de vrouwtjes eenden niet meer veilig en werd er al driftig gepaard...