week 11

Nog net te vroeg....

Gisteren heb ik zelf de eerste poging op de Waal gedaan. De watertemperatuur is stijgende volgens internet ligt deze nu rond de 7 C. Toen ik die zelf opnam bleek deze ter plekke 9,4 C te zijn op een diepte van ca 2 meter. Met een mooie nering lijn langs deze krib en redelijk drukke scheepvaart was ik vrij hoopvol. Het is tenslotte al weer half maart.... Ik was niet de enigste aan de waterkant. Telefonisch meldde zich ook een paar andere die hun eerste of tweede poging aan de Waal waagde dit jaar. Een enkeling had geluk en ving een brasem of een winde. Maar net als bij mij liet de barbeel het nog massaal afweten.

het bleef bij iedereen stil .......

Niet alleen aan de Waal, ook op de IJssel konden alleen maar blanksessies genoteerd worden. Ondanks de vele pogingen op diverse stekken bleek dat iedereen nog minimaal een week te vroeg was..... De weersverwachting laat zien dat de middagtemperaturen deze hele week vrij stabiel tussen de 11 en 14 C zal liggen. Ook tijdens de nachten krijgen we geen vorst meer te verwerken. Toch weten we pas na volgend weekend of we nog steeds te vroeg zijn........Ik verwacht zelf van niet, maar het blijft de natuur waar we mee te maken hebben.

Bij het passeren van de brug A50 over de Waal was het wel goed om te zien dat ook de verlaagde kribben momenteel ruim boven water liggen. Dat scheelt nu toch weer 70 stekken meer waar een keuze uit gemaakt kan worden. Jammer genoeg is er besloten om de kribverlaging ten westen van Nijmegen door te zetten dit jaar. Dat hout in de dat de kribben aan beide zijden tussen Nijmegen en ver voorbij Tiel allen verlaagd worden. De kribben ten Oosten van Nijmegen worden allen bespaard dat is dan wel weer een stevig pluspunt.

Hopelijk zijn er volgende week wel barbeelvangsten vanuit Nederland te melden. Deze week was het alleen Tim Jansen die op een Duitse rivier een barbeel wist te scoren, net als vorige week.

hopelijk eten ze volgende week wel............