week 36

Herfst

Het herfstachtige weer, de avonden die steeds vroeger donkerder worden en natuurlijk ook de slechte vangstmeldingen hebben er mede voor gezorgt dat al veel sportvissers de spullen aan het opbergen zijn. Op zich natuurlijk zonde want er zijn mooie vangsten mogelijk zoals bijgevoegde foto's laten zien. Er wordt links en rechts nog wel gevist op barbeel toch zijn de medlingen al een stuk minder. Ook diegene die vangen hebben wederom geen grote aantallen, het zijn steeds 1-2 stuks en als je geluk hebt kun je er 3-4 vangen. Ook hier geldt weer uitzonderingen daargelaten, maar die heb ik afgelopen week niet gehoord...Wel zag ik dat de watertemperatuur snel zakkende is. Deze week hebben we 2 C verloren, momenteel staat de temperatuur nog op 18 C. Een hele mooie stand om goed te vangen....

Momenteel ben ik afhankelijk van de berichtgevingen die ik binnen krijg via de diverse media's. Daaraan is goed te merken dat het amper begonnen seizoen al ten einde loopt voor velen. Afgelopen week heb ik zelf geen tijd gehad om weg te gaan. Ook de komende weken zal ik het water veelal moeten missen. Ik kan me al gaan opmaken voor de komende wintermaanden op de kleine rivieren. Met de vooruitzichten qua weer deze week hoef ik niet veel te missen, veel wind en regen. Op zich wel jammer want terugkijkend naar die periode in voorgaande jaren leverde dat veel verrassende vangsten op. De aanbeten die je kreeg in die periode waren niet te missen en gaven en dubbele voldoening.

vangstmeldingen

 

Waal

 

Hallo Fans,

 

Gisteren op een wel erg wilde Waal paar mooie vissen gevangen. Wel puur op de grotere vissen gericht gevist, maar wat opviel was dat voor het eerst een paar vissen losschoten tijdens de dril. Misschien wordt het aasgedrag nu later in het jaar wat anders ?

In ieder geval worden de barbelen, maar ook de winde, al wel lekker dikker om hun vetvoorraadje voor de Winter op te slaan. De barbelen hadden een lengte van 68 en 76 cm.

Groetjes,

Rob en Daniel

 

Hallo Frans,

Vraagje; weet jij of er wel eens barbeel meetings/samenkomsten georganiseerd worden? Binnen de karpervisserij zijn er veel clubavonden of studiegroepen wat vaak erg leuk en leerzaam is waarbij ervaringen gedeeld kunnen worden.  

Gr.

Rob

 

Hoi Rob,

Enkele jaren geleden was er een jaarlijkse bijeenkomst aan het water via het forum Visserslatijn.nl, wat de laatste twee jaar is uitgegroeid tot de barbeelwedstrijd die nu in handen is van SVN. Bijeenkomsten zoals jij vraagt zijn er bij mijn weten niet voor de barbeel. Toch weet ik zeker dat er belangstelling voor zou zijn. Het barbeellegioen groeit jaarlijks nog steeds hard. Het zgn barbeelvirus van een paar jaar geleden heeft veel "slachtoffers " gemaakt. Het zou geen slecht idee zijn om op enkele plaatsen in Nederland zo'n bijeenkomst te organiseren, waarbij ervaringen en technieken uitgewisseld zouden kunnen worden.

Frans

 

Goedemorgen Frans,

Ik had een goed gevoel toen ik er gisterenmorgen op uit trok voor een ochtendsessie op mijn vaste plekje aan de Waal.

Ik zat om ca. 08.45 er weer helemaal klaar voor, lekker relaxed in de stoel met rustig weer, bedekt, af een toe wat zon, niet zo'n harde wind, lekker…..

Gevoel was terecht, want om 09.00 uur kon ik de eerste (kleine 45 cm .) barbeel landen. Daarmee was de toon gezet voor die ochtend. Daarna nog een dikke winde van 54 cm ., een mooie sterke barbeel van 67 cm . en nog een kleine barbeel van 40 cm .

Kortom een (voor mij) heerlijke ochtend, leuke vangst en lekker relaxen. “that's what it is all about'……Tot de volgende keer!

Vriendelijke groet,

 

René van Doornum