week 8

 

We gaan de goede kant op

 

Langzaam maar zeker gaan we weer de goede kant op met het weer. De watertemperatuur van de Waal is al weer bijna 5 C. De eerste pogingen aan de Waal en IJssel zijn alweer gedaan en naar verwachting bleven ze nog barbeelloos. Het is nog net te, maar niet geprobeert is nooit geschoten. En het had zomaar gekunt dat de eerste barbelen zouden zijn gevangen. Momenteel hangt het veel van de factor geluk af en de stekkeuze. 1 of 2 kribben terug of voortuit gepakt en de kans op barbeel was misschien groter geweest. Als de temperaturen zich zo doorzetten kan er binnen enkele weken al weer op elke krib barbeel verwacht worden, zo snel kan het gaan. Nog een paar weken en de klok gaat alweer vooruit en is het al tot dik 20.00 uur licht........

Niet alleen de Waal en IJssel werden al gericht bevist op barbeel ook op de Roer en Grensmaas werden al bezocht. Van de laatste geen vangstmelding, van de Roer wel. Dick Gentry wist er maar liefst 2 te vangen!

 

 

He Frans

Lang geleden dat ik heb je een mail verstuurd heb, ik heb gistermiddag gevist aan de Roer, de eerste 3 stekken hebt niks geleverd, bij de vierde binnen een paar minuten een dikke barbeel van 60 cm, goed op gewicht en gezond. Na deze vis ben ik 30 meter verderop gaan vissen , binnen 10 minuten een tweede barbeel ook rond de 60 cm even gezond en dik !

 

Gr Dick