week 24

Het blijft goed

 

Afgelopen week was ik niet in staat om zelf op pad te gaan. Toch kan ik een goed beeld geven over de vangsten van de barbeel. Er was deze week maar één blankmelding...iets wat altijd kan gebeuren. Ondanks dat het zondag vaderdag was hebben toch veel sportvissers de reis naar de waterkant mogen/kunnen maken. Over het algemeen werd gesproken over goede vangsten, mooie aantallen en afmetingen.

De watertemperatuur was afgelopen licht gezakt op de Waal en IJssel. Het water steeg wel flink door de vele regenval. Dat laatste is altijd gunstig voor goede en extra barbeelvangsten. Na dinsdag is de verwachting dat het peil weer gaat zakken. Met de komende vakantie in aantocht mag de zomer van mij wel eens gaan beginnen. Want hoe je het ook went of keert, over een paar dagen al weer worden de dagen weer korter..........

Gelukkig is de periode van nachtvissen ook nog gaande, al geldt dat niet voor alle wateren en stroken. Raadpleeg daarvoor je boekje wat bij de vispas zit. Zodra het schemer wordt kun je de Waal met een gerust hart verlaten, de IJssel en Grensmaas worden dan alleen maar beter. Op de Roer is nachtvissen helemaal niet toegestaan.

En wat de Belgische Ardennen betreft. Niet alleen mag er sinds dit weekend weer gevist worden. Van mijn goede vriend Arthur Praet kreeg ik onderstaande mail...

Beste Frans,

Ter info voor de Ourthe en Amblève vissers!

Er is een wetswijziging mbt de Ourthe en Amblève:

A partir du 1er samedi de juin (2 juin 2012), il est désormais permis de pêcher : - dans le lit de l'Amblève en aval du pont de Remouchamps ; - dans le lit de l'Ourthe en aval du pont de Nisramont ; quel que soit le mode de pêche pratiqué (ne concerne donc pas uniquement la seule pêche à la mouche) et ce, jusqu'au 31 décembre 2014.

Maw je mag vanaf 2/07/2012 tot 31/12/2014 vissen in de bedding van de Amblève vanaf de brug van Remouchamps en in de bedding van de Ourthe vanaf de brug van Nisramont, onafgezien welke vismethode je toepast. De wet is aangenomen  dus.

Misschien kan je dit even in je Belgendossier melden, voor zover Nederlanders nog naar België willen komen na hun voetbalfratsen.

Visrijke groet, hup Holland blub.

 

Erg goed nieuws voor diegene die de Ardennen aanbidden. Persoonlijk vind ik in de Ardense rivieren het ultieme barbeelparadijs. Daar vindt je alles wat met de barbeel te maken heeft. De strijd die ze geven op die ondiepe rivieren is zo ultiem. En wat te denken als het water een kleine 2 meter gestegen is....wat je dan meemaakt tijdens een drill kan ik hier niet omschrijven...dat moet je beleeft hebben...

 

 

Hallo Frans,

Ik ben in zuid Limburg op vakantie en ben gistermiddag gaan vissen aan de grensmaas.

Ik ben gaan vissen met 1 hengel en had maden als aas. Ik begon met vissen om 14:45 en om 16:45 de 1 keer beet, maar die viel eraf...balen. Om 17:45 de 2e keer maar deze was wel raak!!! Yes. Een barbeel van +/- 55cm was t resultaat. Was zo blij als een kind in een snoep winkel. Eindelijk een fatsoenlijke, was alleen vergeten op te meten dus vandaar. Toen om 18:10 weer een run en hangen. Wederom een barbeel van 63cm was het resultaat (deze keer wel opgemeten). Wie volhoudt heeft ook wat!

Een leuke en informatieve site heb je!

Met vriendelijke groet, Bas.

 

Hoi Frans,
 
Hierbij nog enkele foto's van de visdagen van afgelopen donderdag en vrijdag.
 
Donderdag 9 barbelen gevangen ('s ochtends alleen). De grootste was 62 cm
Vrijdag 8 barbelen, 2 windes en 1 voorn (samen met Coen) 3 70tigers waarvan 78 en 2x 70.


Met vriendelijke groet,
 
Rico Jan Roering