week 12

 

Vorige week na het bezoek aan Leon voelde ik me 's avonds voor de derde keer in een paar weken grieperig. Ik wilde er deze keer wel goed vanaf komen en besloot een bezoek te brengen aan de huisarts. Die constateerde een longontsteking.... Daar ben je lekker mee zo aan het begin van het barbeelseizoen...en dan dit weekend ook nog eens een temperatuur van ca 20 C. Dat werd dus geen waterkant maar bedrand....

 

De grote rivieren gaven de afgelopen week een constante stroom te zien, een constante waterstand en een klimmende watertemperatuur. Mede door de eerste vangstberichten trokken daarom diverse barbeelvissers naar de waterkant van zowel de Waal als de IJssel. En net zoals voorspeld werd er nog massaal geblankt. Plaatselijk werd barbeel gevangen. Bij sommige daarvan was het meteen raak en een enkeling moest daarvoor een paar uur wachten. Dit is zo typisch in het begin dat de barbeel weer een beetje loskomt. Het is nog zo plaatsgebonden. Je kunt zo maar 2- 3 kribben te ver zitten.

Ook de komende week laat een stabiele lijn zien. Temperaturen van gemiddeld 16C, een waterstand die langzaam zakkende is. De stand is nu Lobith 850 en wordt eind van de week rond de 830. Voor de tijd van het jaar is dit al laag. De watertemperatuur is momenteel al 11 C. Dan is het niet moeilijk om te voorspellen dat het de komende week weer beter zal worden voor de barbeel en dus ook voor de barbeelvisser. Nu ook nog eens de klok verzet is kun je al overwegen om een sessie door de weeks te plannen. Persoonlijk zou ik daarbij niet kiezen voor 1 krib. In deze periode kan het zgn kribhoppen het meeste succes opleveren. Het is nog te vroeg om de vis naar één plek te dwingen. Beter is het de barbeel op te gaan zoeken........

75 cm torpedo geweld!

 

Gisteren voor het eerst naar "mijn" vertrouwde stek naar de waal geweest en bij aankomst ideale omstandigheden.

Overal lag grind en ook op de bodem leek een mooi grindbed te liggen dus het vertrouwen was er meteen.Ergens in mijn achterhoofd bleef ik maar denken aan die dikke barbeel van 88 cm denken!

Snel mijn hengels opgetuigd en eentje in de eerste nering neergelegd en de ander in de derde. na een half uur nog steeds geen tikje en moet al snel denken aan een oude leermeester dat het dan wel erg moeilijk word.Als na een tijdje het zonnetje definitief doorbreekt en een groot schip voorbij komt klapt ineens mijn hengel dubbel en de baitrunner giert het uit.BARBEEL!!!!! Ik merk direct dat het om een mooie moet gaan omdat ik hem met moeite van de bodem af krijg.Als de barbeel eenmaal voor de krib komt blijft deze diep en neemt nog een aantal flinke runs....wat een sport! Uiteindelijk krijg ik mijn net eronder en is de eerste barbeel een feit. 75cm en lekker dik.Ik vis nog een aantal uurtjes door maar helaas zonder enig resultaat! De kop is er iig weer af en hoop op een beter jaar als vorig seizoen!

Groeten Martijn Snoeren

 

Hallo Frans,
 
Beetje laat met verzenden maar beter dan nooit he. Ik was gisteren samen met Richard Bindels en Dick Gentry gaan vissen op de Roer.
Resultaat: voor mij 1 prachtig gekleurde barbeel van 65 cm en voor Dick 1 barbeel van 64,5 cm.
Helaas heb ik nog geen foto van Dick's barbeel maar die zal spoedig volgen.
 
Het hele verslag is zoals altijd te lezen op roervissen.nl

Groet, Benny