week 47

 

Tis stil aan de waterkant

 

De laatste 3 weken was het noodgedwongen stil hier in verband met een pc crash. Het had nogal wat voeten in aarde om alles te herstellen en de website terug te krijgen. Deze week een korte update.

Het moge duidelijk zijn dat het barbeelseizoen op de grote rivieren gedaan is. De watertemperatuur is ingezakt en de barbelen hebben zich massaal teruggetrokken. De vangkans op barbeel is er nu 15-20 %. En dit percentage zal met de dag afnemen.. De meeste sportvissers hebben de barbeelhengels verruilt voor een vast hengeltje om er de voorns te belagen in de havens of te ruilen voor een snoekhengel. Slecht een handvol fanatiekelingen gaat het hele jaar door op de barbeel. Het is momenteel op de kleine ondiepere rivieren nog goed te doen. Daarvoor zul je wel naar het zuiden moeten rijden.

Momenteel wordt er nog erg goed barbeel gevangen op slechts een klein stukje van de grensmaas. Aantallen van 10-15 worden er nog gemakkelijk gevangen per dag. Maar ook voor dit stukje waar ze nu echt opgestapeld liggen geldt dat het geen vangen is maar vissen, er zitten ook off-day tussen. Voor je gevoel eigenlijk onmogelijk omdat je weet dat ze er liggen op slechts een honderdtal meter. Het is dan ook meteen duidelijk dat de kleine rivieren geen barbeelseizoen kennen, daar zijn ze het hele jaar door te vangen.

De komende tijd zal ik besteden aan het uploaden van de website. In 6 jaar tijd is er toch wel wat veranderd en zijn sommige pagina's verouderd of helemaal niet meer relevant. Daar waar nodig is zal ik de pagina's aanpassen naar de huidige stand van benaderen. Wat dat betreft mag het van mij flink gaan winteren....:)