week 42

Prachtige herfstbarbelen

ook de ballen verzamelde zich....

 

Afgelopen week begon wisselvallig, regen en mist maar naar het einde van de week brak de zon door en werd het echt lekker. Bijna windstil en een zonnetje erop maakte het op vele plaatsen aan de rivieren bijna 20 C. Op de grote rivieren zakte het water na woensdag weer en er nu al bijna een meter af...ook daar werd plaatselijk nog goed gevangen. Of het een laatste opleving was, zal de komende twee weken uitwijzen. Komend weekend wordt er vorst voorspeld....

Op de kleine ondiepere rivieren was het een waar feest om te zijn. Zowel op de Roer als Grensmaas werd goed gevangen. De Grensmaas is ook plaatselijk maar de vangsten waren vrij hoog. De waterstand was nagenoeg stabiel en bleef op 3850 schommelen. Soms een uitschieter naar de 3900 en bij deze stand is het nog goed te doen..

groene ardenner

De midweek verbleef ik zelf in de ardennen en heb er 3 korte sessie gevist. 1x een uur en twee x 1,5 uur. Ook daar waren de barbelen goed te vangen. Officieël was het stuk Ambleve waar we verbleven gesloten maar ik had een mooi stukje achteraf gevonden waar ik erop gokte dat niemand kwam controleren. Met beide had ik geluk, geen contole en goede vangsten. het water stroomde erg hard daar, het was er erg ondiep. Toch zat er genoeg vis...

bruine limburger...

Afgelopen zaterdag trokken Harold en ik naar de Grensmaas. In tegenstelling tot anders maakte we deze keer niets mee...het was een keer een gewone visdag, lekker weer, lekker genieten van de rust en toch op zijn tijd een paar gigantische mooie aanbeten. De waterstand was vrij hoog met 3900 bij aanvang en zakte in de loop van de dag naar 3870. Later op de middag steeg het weer en tegen 17.00 uur hadden we het wel gezien. Vandaag slechts een paar haken kwijt en de meeste vastzitters kwamen keurig los na wat gewrik... De barbelen die we vingen waren allen kogelrond en de zwaartse woog net geen 4 kilo, al deed zijn omvang meer vermoeden. Hij had de look van een double ( 10 pond) Ook deze week kreeg ik enkele meldingen binnen. Diegene die vingen hadden ook mooie dikke barbelen maar helaas blankten er ook enkele stevig, zeker op de grote rivieren.

Al met al is er deze week erg goed gevangen. Een mooie afsluiting van een redelijk goed jaar. Zeker in verhouding met de laatste twee jaar is er op de Waal weer goed gevangen. 25- 32 stuks op een dag. Er zijn kribben waar dit jaar meer dan 400 stuks barbelen zijn gevangen waaronder enkele mooie 80+ barbelen. Heel anders was het op de IJssel. Daar was het vaak huilen met de pet op... ze liggen er wel maar kregen vaak geen kans omdat er een waar tapijt van grondels op de bodem ligt. Deze lag de laatste twee jaar in de Waal, daar is het nu een heel stuk minder!! Hopelijk zijn ze komend jaar op de IJssel ook weer weg.

ook éénoog liet zich weer vangen

 

 

prachtige dikke herfstbarbeel

een proef?? Kribben op de kleine rivieren..... de barbeel vond het wel prettig en lag er massaal!!