week 27

Overal goede vangsten alleen de IJssel blijft achter

 

Afgelopen week is er overal goed barbeel gevangen. Op vele plaatsen aan de Waal zaten vissers vanaf de kop van de krib te vissen. Het was erg duidelijk dat vele hebben zitten wachten op dit moment. Het lange koude voorjaar en de 4 opeenvolgende weken dat het water te hoog stond duurde heel duidelijk te lang bij iedereen. Links en rechts wordt er tussendoor ook geblankt maar nagenoeg op 80% van de kribben aan de Waal wordt barbeel gevangen. Echte grote aantallen nog niet al kun je toch wel van een goede dag spreken als je er al 5-8 op een dag weet te vangen.

Ook op de Grensmaas en de Roer werd afgelopen week goed gevangen. Alleen de IJssel blijft qua vangsten erg achter. Daar is de blank kans momenteel 60%. Met de komende weersvoorspellingen zullen de vangsten zeker niet afnemen. Ook aan de IJssel zal het snel weer beter worden.

Zelf heb ik een opmerkelijk weekend achter de rug. In twee dagen moest ik het slechts doen met één enkele aanbeet die ik overigens ook nog verspeelde.... en dat terwijl Harold op amper 20 meter afstand beide dagen wel vangt, waarvan zaterdag op de Roer zelfs heel goed. De foto's spreken voor zich.....

tussen 2 struiken is het heerlijk vissen en vangen.

 

 

 

vanuit heel Nederland en Belgie komen mensen naar de roer speciaal voor deze groene libelle. De hele dag lopen ze overal naar dit beestje te zoeken. Wij begrijpen niet wat ze daar in zien.....zij kunnen niet snappen dat we de hele dag naar een hengeltje zitten te kijken...... :)

 

afgelopen dinsdag goed gevangen aan de Roer

 

Barbelen is niet altijd kinderspel dat bleek afgelopen weekend wel voor me.

 

Soms heb je een zeer aparte bijvangst zoals deze mooie vlagzalm op pellets

 

steile hellingen tot een meter of 3. Niet alleen bemoeilijkt dat het landen maar ook het terugzetten....

 

Aan de Waal is de beleving toch heel anders nu we vaker op kleine rivieren vissen.

 

 

Een ijsselbarbeel....ze zijn er wel....... gevangen door Roland Lindenbergh

 

Patrick Claessen met 2 mooie Roer barbelen

 

Een prachtige barbeel in een schitterende omgeving.