week 40

Prachtig nazomers weer

 

de afgelopen week en ook de komende dagen konden we en kunnen we nog genieten van prachtig nazomers weer. Temperaturen van tegen de 20 C , windstil en volop zon. Diegene die de tijd hebben om met dit weer aan de waterkant te zitten en daarbij ook nog eens de juiste stekkeuze maken hebben nog een paar mooie barbelen kunnen vangen. Daar waar de een genoegen moet nemen met 1 stuk kan de ander er zomaar 8 bijschrijven op zijn teller. Wel is het momenteel erg duidelijk dat je voor barbeel niet naar de Waal hoeft te gaan. De kans op blanken is daar nu erg groot. Slechts enkele kribben zijn nog goed, daar wordt nu dan ook dagelijks gevist.

De verwachting is dat dit weer tot aankomende donderdag duurt waarna de temperaturen ineen zakken tot 10-12 C. Dat zal de dagen erna zeker de bijtlust van barbeel beinvloeden. Of er komend weekend nog zo'n mooie vangsten genoteerd kunnen worden hangt af van de watertemperatuur. Als die ook meteen 2 C of meer keldert is het snel gedaan met de barbeel. Houd daarvoor de pagina van rijkswaterstaat in de gaten.

De vangsten van afgelopen week kwamen nagenoeg allemaal van kribben en stekken die erg plaatselijk zijn. Het is niet zo dat er aan de hele IJssel of Grensmaas goed gevangen kan worden. Het zijn momenteel echt alleen de geeikte plekken waar nu meer dan anders gevist wordt. Deze tijd van het jaar is stekkeuze maar ook stekkennis meer dan belangrijk.