week 36

 

geen veranderingen

 

Ook afgelopen week geen veranderingen in de landelijke vangsten van barbeel. De watertemperatuur zakt nu wat in en de buien van de afgelopen dagen zorgen voor een stijgend waterpeil. Deze beide kunnen er voor zorgen dat het de komende tijd een beetje beter wordt. De barbelen die nog aanwezig zijn zullen toch een vetlaag aan moeten leggen voor de komende winter. Links en rechts worden er makkelijk gevangen en evengoed wordt er ook geblankt. Dat overkwam me afgelopen dinsdag op de Waal. Op een strook waar de barbeel altijd te vangen is kregen we geen enkele aanbeet in ca 4 uur. Gijs van Straten waarmee ik die dag was vertelde me dat hij graag verschillende soorten vangt en de blauwneus staat nog hoog op zijn lijstje. Ik ken enkele kribben waar je gericht op die vis kunt jagen en daarom besluiten we te verkassen. Kort na aankomst krijgt Gijs een aanbeet op kaas en vangt toch zijn barbeel. Ik probeer het met nepmade en kleine pellets maar klrijg geen beet. Net voor we willen stoppen krijgt Gijs een tweede aanbeet op zijn top, een duidelijke barbeelaanbeet... na een vrij korte dril zien we dat het om een behoorlijk forse barbeel gaat. Na meting zien we dat hij net de 81 cm niet aantikt... Zo zie je maar het blijft een rare visserij...

 

het afgelopen weekend stond voor mij in het teken van de Outdoor fair in Maurik. Ik was voor het eerst op deze buitenbeurs, voorheen een roofvisbeurs. Deze beurs heeft alles in zich om met dit recept uit te groeien tot een topbeurs. Doordat de stands langs een groot water staan is het mogelijk om elke discipline aan het water te showen. Diverse merken voer en hengels maakte daarvan gretig gebruik door enkele topvissers aan de waterkant te laten vissen. Actief vissen trekt altijd mensen en belangstelling. Zeker als er ook nog eens goed gevangen wordt. Voor me werd op zondag ruim 200 kilo brasem gevangen door de 3 vissers.

Op beide dagen was de belangstelling goed en kon ik diverse leuke gesprekken voeren waarbij ook weer nuttige info werd uitgewisseld.

 

 

Gijs en zijn eerste 80+ barbeel.

 

op de beurs nagenoeg alles te krijgen voor de montage

 

goede scherpe haken

 

stoppers in 3 maten waarmee je gemakkelijk de lengte van de hair kunt verlengen indien nodig

 

langstelige haken voor een snelle inhaking