maand januari

 

Deze eerste maand van 2015 is al weer halverwege. De avonden worden al weer langzaam langer al hebben we daar nu nog niet veel aan. Het barbeelvissen ligt voor de meeste van ons op zijn gat in deze periode. Dat heeft meer met de bereikbaarheid van water te maken dan met onwil. Kun je bij het gros van de barbeelvisser naar binnen kijken dan zou je zien dat hij het liefst het hele jaar door aan de waterkant zit. Foto's van nu gevangen barbelen doen hun hart sneller kloppen. Dat er elke week barbelen gevangen worden is alom te zien op de getoonde foto's op de sociale media. De Belgische ardennen is in dit jaargetijde het barbeelmekka. De Waal, IJssel en grensmaas kennen nu een te hoge waterstand. Zonder enige kennis van het water is elke rit en poging tot niets gedoemd. Dat geldt in zekere zin ook voor de ardennen..... Ik besef heel goed dat het niet voor iedereen weggelegd is om er een dagje te gaan vissen. 3-5 uur reistijd schrikt vele af. Ook de daaraan gekoppelde brandstofkosten natuurlijk, al zakt nu ( 14-01-2015) de benzineprijs met de week flink. Natuurlijk een hobby mag geld kosten, weet ik. Maar het is ook heel begrijpelijk als je voor je gedane moeite een beetje beloont wordt in de vorm van een barbeel, en liefst een paar meer. Gebeurd dat na een paar keer niet wordt de handdoek snel in de ring gegooit... en ook dat is zeer begrijpelijk. Sportvissers in de regio zuid-oost Brabant en Limburg zijn in dat opzicht nu heel erg bevoorrecht !!

En zo vist een deel door en wacht de rest op betere tijden op een rivier in de buurt. Ikzelf vis ook door, niet met de intensiteit als ik zou willen want elke week 400 km is voor mij ook te duur. Ik zit nu ook meer thuis dan ik zou willen en snuffel wat meer op internet dan anders. En als je zoekt vind je ook wat....:-) Zo kwam ik al surfend een webshop tegen genaamd carpcontrol. Zeer scherpe prijzen, snelle en een bijzondere goede service. Een keuze uit een standaard en een vrij unieke betalingsregeling... net wat je wil op dat moment. Één ding is zeker ze doen wat ze zeggen. Neem gerust een kijkje op www.carpcontrol.nl

Ook kan ik de site bolieman sterk aanraden. Ook hier speciale prijzen en slechts een klein bedrag als verzendkosten. www.boilieman.nl voor als je wat speciaals zoekt tegen een speciale prijs. Bij de boilieman kun je niet alleen terecht voor je boilie,ook voor pellets, particles, hennep en zelfs hengelsport materiaal van diverse merken hebben ze ruim op voorraad.