Hier kun je mijn ervaringen in België lezen. Vooral de Ardennen zal ik vaak bezoeken, al dan niet in gezelschap.

Via deze site ben ik in contact gekomen met Arthur Praet. Deze barbeelvisser is vooral bekend met de Maas vanaf de Franse grens tot Namen. Ik heb hem gevraagd om een artikel voor mijn site te maken uiteraard met het speciale verzoek voor stekinfo. Klik op de banner voor zijn relaas. Uiteraard staat een ontmoeting gepland in de vroege zomer, daarover tegen die tijd meer. Arthur bedankt!

 

Onlangs kreeg ik van Arthur een paar links toegezonden over de drooglegging van de Maas aldaar. Elke 3-4 jaar wordt de Maas bijna geheel blootgelegd om diverse werkzaamheden uit te kunnen voeren. Voor de sportvisser natuurlijk het moment om de bodemstructuur goed in zich op te nemen, en ja...zelfs om je visstek aan te leggen en schoon te maken, je verspeelde materiaal terug te zoeken, kortom een uitgelezen mogelijkheid om je viswater nog beter te leren kennen. Klik op de links en bekijk de foto's.

"chomage de la haute Meuse"

chomage de la haute Meuse 22 sept 2007

De "Chomage de la Haute Meuse" (gedeeltelijke drooglegging) van de Maas tussen Namen en de Franse grens voorzien voor de nazomer (half september/midden oktober) 2010 is uitgesteld naar de nazomer van 2011 ! De reden van dit uitstel is dat een aantal hydro turbines nog niet klaar zijn en er verdere test moeten gebeuren, gezien de onzekere toestand zijn de werken blijkbaar met een jaar uitgesteld. Er loopt trouwens een klacht van de hengelfederaties tegen dit project (mortaliteit van te veel vissen)... Misschien ligt hier wel de reden van het uitstel ?

 

Het vergunningen stelsel in België moeilijk? Alles hierover kun je in dit artikel lezen.