Met Eddy ben ik in contact gekomen via mijn site. Eddy stelde een paar vragen. Toch zag hij me liever in actie. Vandaar dat ik hem vorige week uitnodigde omdat hij die dag in Tiel wilde zijn. Eddy komt uit de richting Gent ( B) een dikke 200 kilometer rijden....Helaas ging dat niet door. Enkele daen later ontving ik de volgende mail...

 

Hey Frans.

 

Zoals de tietel laat vermoeden was de visdag leuk maar ook met een tintje gevloek en gejammer. Ik moest dus op Hemelvaartdag een mini paardje afhalen in Tiel voor mijn echtgenote. Dus ik dacht ik ga van de verplichte rit ook een deugt maken en ergens proberen op de Waal om een barbeel te vangen. In Tiel de paardetrailer achter gelaten om 7  uur in de morgen en dan richting Dodewaard naar de Waalbanddijk/ Horstweg . Daar aangekomen zat er al een moedige visser op een krib. Aan de opstellng van de stokken kon je zien dat het een barbusjager was. Ben dan een stukje verder gereden tot aan  kilometer 8** . Daar de krib op en de eerste sessie kon starten. Wat een machtige rivier !!!!! . De Belgische belegen kaas aan de Hair , korf van 60 gram en hop de eerste nering in . De tweede hengel de derde of de vierde nering in wat laten vieren en kijken waar die zou stranden.

Na een 30 tal minuten effen kijken omdat ik die korven nog zou terug zien , en ja dit lukte wonderwel alleen was bij de 2de hengel de kaas foetsie. Terug proberen de zelfde plaatsen op te zoeken maar dit is niet zo makkelijk of zelfs onbestaande, denk ik hé. Na een 10 tal minuten een trillende top op de hengel  in de vierde nering ? wachten kijken niks meer. Hengel binnen gedraaid , miljaar de kaas weer foetsie zou dit dan toch een aanbeet geweest zijn ? De 2 hengels richting 3de of 4de nering. Nog geen 5 minuten later geen trillende maar PLOOIENDE top. GRABBELEN  en drillen maar met TRILLENDE benen . Wat hebben die kracht man die barbelen , na sleuren en bijsturen krijg ik hem een paar keer te zien en dan de beginners fout zeker lap voor mijn trillende beentjes vast tussen de blokken !!! godvlammende =ù^$pµ=:ù^$ en nog wat leuke uitspraken, met als gevolg breuk van de onderlijn .

Eddy ( een vlaming...) volop genietend van de machtige Waal

Heb me op mijn gat laten vallen voor effen te bekomen . Tegen mijn eigen wat zitten foetteren maar toch in gedachte die vechtjas geraakt die haak wel kwijt. In gedachte de raad van site nog eens doorgenomen en terug aan de slag. Na een uurtje trillende top , slaan ,hangen en daar gaan we weer , holla wat dichter tegen het water aan staan voor wat meer druk te kunnen zetten in geval hij de kant gaat opzoeken , ik voelde dat hij mogelijks toch wat kleiner was . Maar dan kwam het weer tot uiting dat men eerst naar school moet gaan om geleerd te zijn , een duwbak van Veerhaven kwam er aan en EDDY was nat tot aan zijn genotsknollen. Maar die Barbus zat wel veilig en wel het schepnet in. Yes yes  de eerste was een feit . Geen reus maar barbeel is barbeel, 42 cm was hij.  Nu moet de presentatie ook nog verbeteren , maar wat wil je de eerste Barbus in u handen .

vol trots met de eerste barbeel!

 

Mijn eerste snoek ooit in mijn handen was ook niet veel fraais,  maar dit komt wel goed ook met Barbelen . Terug aan de slag . En dan heb ik op een 2 tal uurtjes nog drie trillende topjes gehad maar geen vis meer kunnen verzilveren. Plots gsm verkeer van het thuisfront met de vraag of ik nog leefde ? miljaar 16 uur  en ik moet die paardetrailer nog ophalen . Vlug inpakken en wegwezen . De Waal nog een beleefde blik toegewenst en vlug richting wagen. En dan komt weer tot uiting eerst naar school gaan !!!!!!!!!!!!!!!!. Ik ben daar op het gras gedeelte van die krib op mijn snuit gegaan dat de schade niet beperkt is gebleven !! meniscus van de knie goed geraakt en de twee stokken goed voor de schroothoop. T'was weer van godvlammende^$:=µù$^-ç=;µp$^µùµ maar dan moest ik nog 200 km bollen met dat getrek achter mijn gat godvlammendeù:µ^$=µù$-çà)!:;=µù$^. Een geluk het was een mini paardje dat er op de trailer stond en geen EZEL ,die zat achter het stuur. We kunnen tegen een stootje en zijn veIlig en wel in Schellbelle  geland. Maar Frans ik heb toch nog een pak vragen zowel over matriaal als over het vissen zelf. Als het aanbod nog altijd geld wil ik u toch eens bezoeken tijdens een sessie van u. Dat is in ieder geval al en feit ik heb het bareelvirus stevig te pakken. En toch zie ik  mijn eerste dag als geslaagt, die kapotte knie en gebroken hengels niet meegerekent natuurlijk. Ik zie dit als een overgansjaar ,altijd positief denken hebben ze me geleerd maar k'moet toch nog wat leergeld betalen vermoed ik . groetjes en tot ............

Eddy.

Ps. die  was de aanstoker van de onverwachte barbeelvisdag.

 

Eddy je bent van harte welkom! We spreken snel iets af .